Tapahtumat

Vuosi 2019

  • Kuntovihot valmiina kirjauksiin eri pisteissä, siis Kirjurissa, Katinkurussa ja keskustan uimahallilla

 

Tammi-maaliskuu

  •  

Huhti-kesäkuu

  • .

Heinä-syyskuu

  •  

Loka-joulukuu

  • 9.11. Teatterimatka Tampereelle
  • TUL:n Veteraanipäivät  syksyllä
  • Jaoston oma risteily tai muu retki kiinnostavaan kohteeseen
  •  Seuran joulujuhla Käppärän koululla 
  • .
Tästä voi todeta, että hyvää oli.
Kalamestari palkintonsa TUL 100 sukkineen.
Tässä kaikki palkintoja saaneet kalastajat ja sienestäjät yhteiskuvassa.
Seniorit odottelemassa sisäänkutsua kauniissa aurinkoisessa säässä.
Innokasta jutustelua
Näkymää kerhohuoneesta
Porin Pyrintö voitti v. 1950 koripallon nuorten Suomen mestaruuden, mestareista olivat mukana joukkueen kapteeni Pertti Naukkarinen vas. ja Eero Ala-Sipilä
Tietokilpailun voittajat Sirkka Nuotiomaa ja Hannu Mäkinen vastaanottamassa palkintojaan
Ja sitten eikun kokeilemaan miten mölkkyä pelataan. Heittämässä Eine Marjamäki
Tikkakisan voittaja Kauko Marjamäki tutkailemassa palkitoaan.
Hannu näyttää onkimisen mallia
Luonnon taideteos
Seuran kalastusmestari vastaanottaa palkintonsa
Eniten kaloja saanut Hannu palkitaan
Lohdutus palkinnon saaja Eero Ala-Sipilä valitsee palkinnon

 

 

 

 

 

 

Syysretki ja seuran ongintamestaruuskisa pidettiin 29.9.2019 Tammen tilalla

 

Perinteiden mukaan kokoonnuimme taas Tammen tilalle tarkoituksenamme nauttia raikkaasta syysilmasta ja luonnonantimista.

Aloitimme tulokahveilla ja Kaijan leipomilla piirakoilla, miehet odottivat malttamattomina onkikisan alkua ja taisi siinä niin käydä, että vähän ennen yhtätoista he jo olivat rannalla kaloja narraamassa.

Osa naisista lähti metsäkierrokselle, sieneen ja marjaan tai ainakin ajateltiin käydä Siltainsuolla katsomassa olisiko karpaloita, no ei ollut oliko jo noukittu vai oliko niitä ollutkaan, kun oli niin kuiva kesä.

Sieniä sentään saatiin hyvän joukon, pääasiassa lampaankääpiä, mutta sehän on mitä parhain ruokasieni. Naisten palattua mökille miehetkin olivat jo saaneet kisansa päätökseen ja odottivat saaliin punnitusta.

Voittajaksi selvisi Hannu Mäkinen = eniten kaloja 1850g, hän sai myös suurimman  kalan 380g että pienimmän kalan palkinnon. Timolla oli suurin särki ja hänkin sai tietenkin saavutuksestaan palkinnon. Sienestäjistä Kaija löysi eniten 1650g ja sai myös palkinnon.

Sääennuste oli luvannut sateista keliä ja Porista lähtiessämme vähän tihuuttikin, mutta kun pääsimme Tammeen sade loppui ja ilma parani, aurinkokin alkoi paistaa. Tapahtumassa oli mukana 11 seuran jäsentä, retken päätteeksi otettiin vielä yhteiskuva kaikista palkinnon saajista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PYRINNÖN SENIORIT  KOOLLA

Porin Pyrinnön seniorit kokoontuivat 22.8.2018 Hevosluodon siirtolapuutarhan kerhomajalla tapaamaan seuratovereitaan ja muistelemaan menneitä.  Paikalla oli kaikkiaan 27 vetreää ja  iloista senioria.

Seuran puheenjohtaja Lari Haanpää toivotti osanottajat tervetulleiksi.  Kunto- ja veteraanijaoston puheenjohtaja Irma Rosengren kertoi jaoston toiminnasta.  Hän toivotti kaikki mukaan jaoston järjestämiin tapahtumiin.  Lähinnä on perinteinen syysretki Tammen tilalle Joutsijärvelle 30.9., jossa marjastetaan ja sienestetään sekä ratkotaan seuran rannaltaonginnan mestaruus.  Saunominen, makkaranpaisto ja kahvittelu kuuluvat tietysti ohjelmaan.

Seuran kunniapuheenjohtaja Hannu Mäkinen totesi puheenvuorossaan, että Markku Honkasalo on seuran historiaa kirjoittaessaan havainnut, että useat historiikkiä varten haastatellut ovat sanoneet, että parasta pyrintöläisyydessä on Porin Pyrinnön henki.  Tämä on johtanut  mm.  pitkäaikaiseen sitoutumiseen seuratoimintaan ja talkootyöhön.  Jäsenyys on usein kulkenut sukupolvelta toiselle.  Hannu Mäkinen esitti, että tästä tapaamisesta tehdään Pyrinnössä pitkään toimineita edelleenkin yhdistävä perinne.

Kauniissa loppukesän säässä tietysti myös kilpailtiin leppoisessa hengessä.  Tikanheiton voittajana palkittiin Kauko Marjamäki 52:lla pisteellä. Mölkyn MM-kisojen innoittamina tutustuimme mölkkypelin saloihin. Kauko Marjamäki oli kehitellyt lisäksi useita mukavia leikkimielisiä kilpailuita.

Eero Ala-Sipilä piti tietovisailun Pyrinnön historiasta.   Kysymykset olivat visaisia senioreillekin,  Sirkka Nuotiomaa ja Hannu Mäkinen tiesivät vastauksen viiteen kysymykseen yhdeksästä.  Kysymykset ovat ohessa, testaa oma Pyrintö-tuntemuksesi. 

Ruokailu ja kahvit kuuluivat tietysti tapaamisen ohjelmaan.   Erkki Lehtonen esitti  upeasti seniorien tapaamiseen uudestaan sopivaa musiikkia.

Muistelemista riitti pitkään.  Tavataan.  

 

Kysymyksiä Pyrinnön toiminnasta

Pyrinnön seniorien tapaamisessa Eero Ala-Sipilä piti Pyrintö aiheisen tietokilpailun. Osaisitko sinä vastata näihin kiperiin kysymyksiin? Vastaukset voit tarkistaa näiltä sivuilta 1.10. jälkeen.

1.     Kuka oli Pyrinnön pitkäaikaisin puheenjohtaja vuosina 1936-1960?

2.     Kenellä kolmella seuran puheenjohtajalla on nimessään vain kolme kirjainta?

3.     Kuka oli seuran veteraanijaoston ensimmäinen puheenjohtaja?

4.     Kuka on säveltänyt Pyrinnön marssin?

5.     Kuka aloitti painonnostotoiminnan Pyrinnössä vuonna 1946?

6.     Kuinka monta kertaa Matti Lehtonen valittiin maamme parhaaksi lentopallossa?

7.     Kuka oli Anssi Kukkosen mukaan nopein kuuluttaja Kalevan Kisoissa Porissa 1967?

8.     Kuka pyrintöläinen painonnostaja saavutti ensimmäisenä 500 kg yhteistuloksen?

9.     Kuka pyrintöläinen pääsi ensimmäisenä osallistumaan Olympialaisiin?

Vastaukset kysymyksiin:

1. Viljam Rantanen

2. Artturi Alm, Mikko Elo ja Harri Elo

3. Matti Malin 1984

4. Arvo Airaksinen

5. Mikko Hotari 1946

6. Kaksi kertaa

7. Matti Malin

8. Mauni Lindroos

9. Kyllikki Naukkarinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuran ulkoilupäivä ja rannaltaonginnan mestaruuskisat pidettiin  30.9.2018 Tammen tilalla Kullaalla.

 

Seuran perinteinen Ulkoilupäivä pidettiin totuttuun tapaan Tammen tilalla Kullaalla, mukana oli 11 seuran jäsentä.

Päivään kuuluvaan kalastuskisaan osallistuvat onkijat, odottelivat malttamattomina, milloin pääsisivät virittelemään onkensa kalastuskuntoon. Kisan oli tarkoitus alkaa klo 11.00, mutta niinhän siinä lopulta kävi, että koukut matoineen molskahtivat veteen jo klo 10.30. eikä aikaakaan, kun jo ensimmäinen ahdin anti oli saaliina. Neljä kalastajaa saivat saalista, mutta parhaiten ahvenia kalasti Pauli Pihlajamäki, yhteensä 1.460 kg, hän sai myös suurimman kalan palkinnon, ahvenelle kertyi painoa 360 g.

Palkinnoille pääsivät myös Hannu Mäkinen = eniten kaloja sekä pienimmät kalat ja lohdutuspalkinnot osallistumisesta saivat Eero Ala-Sipilä, Timo Tanner ja Mauri Lammi ja tyttärensä kanssa.

Kisan päättyä nautittiin nuotiomakkarat ja kahvit sekä mehut omenapiirakan kera.

Sää oli koko päivän pilvipoutainen ja vähätuulinen, pienen hetken ripasteli vettä, mutta onneksi ei suurempi sade alkanut, vaikka sitä vähän säätietäjät ennustelivat, lämpöäkin oli siinä 17 asteen verran.