Juniorikilpailu

Lounasulan juniorikilpailut - ensi askeleet kilpakentille

Autamme mielellämme kilpailuista kiinnostuneita pelaajia eteenpäin. Kilpaileminen on helppo aloittaa Lounasulan jumiorikisoissa, joihin ei lisenssiä tarvita ja ilmapiiri on mukaavan rento. Järjestämme Lounasulan kisoja itsekin!  Kun kilpailukuviot on Lounasulasta tuttuja, on helpompi miettiä lisenssin hankkimista ja osallistua myös kansallisiin kisoihin.

Yleistä

Lounasulan juniorikilpailut (Lounais-Suomen Sulkapalloyhdistys) järjestetään syys- ja kevätkauden aikana kuukausittain Lounais-Suomen alueella. Kisapaikkoina toimivat Pori, Eura, Turku, Kaarina, Raisio, Parainen ja Perniö. Seuramme maksaa osallistumismaksunne, joten kilpailu on teille maksuton palloja lukuun ottamatta.

Lounasulan juniorisarja on suunnattu kaikille alle 18-vuotiaille pelaajille. Pelaajat on luokiteltu viiteen eri luokkaan (ylimmästä alimpaan: A, B, C, D ja E; E-luokassa on 12v ikäraja) aiemmasta kilpailumenestyksestä riippuen. Tytöt ja pojat pelaavat samoissa sarjoissa kaksin- sekä nelinpelejä. Uusien pelaajien kohdalla ohjaajat/valmentajat arvioivat kisaajalle sopivan luokan.
Kisajärjestäjä jakaa pelaajat kussakin luokassa 3-5 pelaajan pooleihin, joissa kussakin pelaajat pelaavat toisiaan vastaan. Yhden poolin pelit kestävät tyypillisesti n. 2 tuntia, jonka jälkeen jaetaan poolin voittajalle ja toiseksi tulleelle mitalit. 

Kilpailut järjestetään pääasiassa lauantaisin, toisinaan kisapäivä on sunnuntai. Kilpailun aikataulu ilmoitetaan viimeistään paria päivää ennen itse tapahtumaa. Lähes kaikkien kisojen aikataulu julkaistaan Tournament Softwaressa: http://badmintonfinland.tournamentsoftware.com. (Valitse turnauslistasta Lounasulka-turnaus, Pelaajat-välilehdeltä oma nimi – näin löydät luokan/poolin, jossa pelaat ja alustavan alkamisajankohdan ja otteluohjelman). Jotkut seurat julkaisevat turnausohjelman suoraan Lounasulan sivuilla (http://losu.sporttisaitti.com).

Pelit eivät ole lisenssipelejä, joten pelaajia ei ole vakuutettu ja pelaaminen tapahtuu omalla vastuulla.

Ilmoitautuminen

Ilmoittautuminen kisoihin tapahtuu keskitetysti - ilmoittautumislista tulee hyvissä ajoin Porin Tennishallin ilmoitustaululle. Ilmoittautuminen on mahdollista myös seuramme Lounasulka-WhatsApp -kanavan kautta (kts. alla kohta "Tiedottaminen").

Turnaustapahtuma

Ole paikalla 30min ennen oman luokkasi alkamisajankohtaa ja saapuessasi kisapaikalle käy ilmoittautumassa toimitsijapöydällä. Pelejä kullakin osallistujalla on vähintään 3 kpl. Älä poistu kisapaikalta ennen kuin olet varmasti pelannut kaikki ottelusi ja poolisi mitalit on jaettu.

Pelipalloina käytetään aitosulkaisia palloja, joita on yleensä myynnissä kisapaikan toimitsijapöydän luona n. 2eur/kpl. 

Vanhemmat ja muut tukijoukot ovat tervetulleita katsomaan pelejäsi. He voivat myös auttaa ottelutapahtumassa toimimalla pisteennäyttäjinä. Älä epäröi kysyä toimitsijoilta, mikäli on jotain epäselvää.
Kisapaikalla on yleensä kahvio auki, mutta matkaan kannattaa varata sopivasti evästä.

Tiedottaminen

Seuramme Lounasulka-tiedotus tapahtuu pääosin Porin Tennishallin ilmoitustaululla, sekä tulevista turnauksista suullisesti tiedottamalla harjoitusten yhteydessä. Seurallamme on myös WhatsApp-kanava, jota käytetään myös tiedottamiseen. Kanavan kautta voidaan sopia esim. kimppakyydeistä turnauksiin tai pallojen yhteistilauksista. Kanavalle voit liittyä ottamalla yhteyttä alla mainittuun yhteyshenkilöön.

Lisätietoa

Yhteyshenkilö: Antti Vainio (+358 40 0629 924, apvaini@gmail.com), PoPyn Lounasulkavastaava
Lounasulan kotisivut: https://losu.sporttisaitti.com