Elo Harri

Harri Elo syntyi 9. marraskuuta 1940 Talvisodan ja Jatkosodan välissä. Hän tuli jo nuorena poikana Porin Pyrinnön toimintaan mukaan. Harri oli nuorten ohjaajan Paavo Niinisalon ryhmässä, joten harrastusta oli monenlaista: voimistelua, retkeilyä, pyöräilyä ja muuta liikuntaa.

Harri oli Seuran Uintijaoston kantavia voimia ja toimi Uintijaoston puheenjohtajana useita vuosia. Samalla hän toimi nuorten valmentajana ja myös nuorten kesäleirien vetäjänä monta vuotta.

Seuran johtokuntaan hänet valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1985 ja Seuran puheenjohtajaksi vuonna 1993. Työ ei päättynyt tähän vaan hän toimi Seuran taloudenhoitajana myöhemmin vielä kaksi vuotta. Harri oli nuorin Seuran pitkäaikaisista puheenjohtajista, joita olivat Viljami Rantanen ja Matti Malin. Porin Pyrintö ry on sadan vuoden toimintansa aikana kutsunut kuusi henkilöä Seuran Kunniapuheenjohtajaksi ja viimeksi on kutsuttu Harri Elo vuonna 2007. Seuran Kunniajäseneksi hänet oli kutsuttu vuonna 2002 Seuran juhliessa 95-vuotistoimintaansa.

Vuonna 2004 Porin Pyrintö ry ja sen johtokunta päätti, että Seuran täyttäessä 100 vuotta tehdään myös Historiikki. Perustava kokous pidettiin 4.11.2004 ja toimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Harri Elo. Historiikki valmistui ajoissa. Historiikin sivulla 153 lukee ELON VUODET  ja sieltä ne ovat kaikkien luettavissa.

Vuonna 2009 TUL:n Satakunnan piiri täytti 90 vuotta ja järjestettiin erilaisia tapahtumia. Sen kunniaksi vietettiin myös piirin veteraanien kesätapaamista Kirjurinluodolla. Harri Elo toimi silloin TUL:n Satakunnan piirin Veteraanijaoston puheenjohtajana ja hän piti tilaisuuden aloituspuheen, jossa totesi olevansa tyytyväinen veteraanien asemaan urheiluseuroissa. ”TUL:n piiri on pyrkinyt laajentamaan veteraanien toimintamahdollisuuksia seuroissa. Veteraanijaostoja on perustettu eli asiassa on osin onnistuttu. Vielä on kuitenkin kuntia ja seuroja, joissa jaostoja ei ole. Juuri tällaisia kokoontumisia tarvitaan siis jatkossakin.”

Harri tuli Pyrinnön Kunto- ja Veteraanijaoston toimintaan mukaan vuonna 2008 yhdessä vaimonsa Brittan kanssa. Hän toimi jaostomme taloudenhoitajana 2010 - 2016. Harri toimi myös TUL:n Satakunnan piirin Veteraanijaoston puheenjohtajana 2009 - 2010.

Me tunsimme Harrin vahvana järjestötoimijana monessa tehtävässä, mutta myös läheisenä veteraanina, joka tarttui rohkeasti uusiin asioihin ja oli luotsaamassa meitä eteenpäin.


Koonnut Eero Ala-Sipilä syyskuussa 2016

TUL:n 11. Liittojuhlat järjestettiin Tampereella ja me veteraanit olimme paikalla 12-13.6.2009.
Kullaa Siltainsuon laavu 28.9.2008.