Sulkapallon suomenmestarit 2016 selvillä

8.2.2016

 Miesten kaksinpelin finaalissa pelasivat Kalle Koljonen ja Eetu Heino. Sunnuntaina haettiin uutta suomenmestaria, kun kummallakaan loppuottelijalla ei aiempia mestaruuksia ollut. Molemmilla oli takana kovat voitot Koljosen pudotettua Ville Långin ja Heinon taas hallitsevan mestarin Anton Kaistin.

Ensimmäisen erän voitti Koljonen, Heinon lyötyä viimeisen pallon pitkäksi,  pistein 21-16. Toinen erä oli tasainen ja ratkaisu saatiin jatkopalloilla Heinon lyönnin jäätyä verkkoon. Koljonen polvistui tuulettamaan mestaruuttaan pistein 23-21.

Naisten kaksinpelin mestaruutta juhli Nanna Vainio. Loppuottelussa Vainio voitti Tuuli Härkösen pistein 21-13, 21-14. Mestaruus oli Vainiolle jo kuudes.

PoPyn Juulia Holma selviytyi kilpailussa kuudentoista parhaan joukkoon voitettuaan karsinnoissa ensin Henna-Leena Lindbergin 21-14, 24-22, ja seuraavalla kierroksella Kaisa Aaltosen 21-17, 21-19. Pääkisassa tie nousi kuitenkin pystyyn Annmarie Oksaa vastaan pistein 21-13, 21-11.

Miesten nelinpelimestarit ovat Henri Aarnio ja Iikka Heino, naisten nelinpelissä mestaruus kolmannen kerran peräkkäin parille Sonja Pekkola ja Sanni Rautala. Sekanelinpelissä kultaa ottivat Anton Kaisti ja Mathilda Lindholm. 

 

Timo Viitanen