Kiinnostaako sinua lasten ja nuorten kesäharjoitteluiden vetäminen? Nyt siihen on mahdollisuus. Palkkaamme yhden nuoren kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla. Jätäthän hakemuk-sesi 14.4.2023 mennessä.

Timo Setälä
0500636256
Hakemukset sähköpostilla timo(at)setalat.fi

Viking Race 2023

Hollannin Heerenveenissä on järjestetty juniorien Viking Race kilpailu vuodesta 1989 alkaen. Kilpailu on juniorien epävirallinen Euroopanmestaruuskilpailu. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 288 nuorta luistelijaa eri puolilta Eurooppaa. Suomesta mukaan kutsuttiin 23 kilpailijaa, joista 17 lähti matkaan 9.3.2023. Perinteitä noudattaen tapahtuma oli varsinainen enntätysten murskajainen: Kaikkiaan henkilökohtaisia ennätyksiä taidettiin tehdä useampi sata yli tuhannessa lähdössä ja kaksi uutta rataennätystäkin syntyi. Kaikki suomalaiset tekivät vähintään yhden henkilökohtaisen ennätyksen. Tuloslistat löytyvät täältä. Erityismaininnan ansaitsee Porin Pyrinnön Erik Vuorisalo, joka oli sarjassaan kokonaiskilpailun 6.

Koko Suomen joukkue
Porin Pyrinnön edustajat: Erik, Iiris, Milla, Mikael ja Veikka

Kisaraportti: Matkakohtaiset SM-kilpailut

3.-5.3. käytiin kotimaan pikaluistelukauden päätöskilpailu kolmipäiväisenä SM-kilpailuna Seinäjoella. Kilpailut käytiin hyvin vaihtelevissa olosuhteissa, sillä tuuli oli puuskainen ja välillä satoi lunta.

Naisten 500m ja 1000 metrillä Laura Kivioja luisteli SM-kultaa ja Elma Setälä pronssia. Iiris Vuorisalo sijoittui 500 metrillä 6. ja 1000 metrillä 7.

Miehissä 500 metrillä Ilmo Haikonen oli 8. 1000 metrillä Ilmo oli sijalla 7. ja  Eemil-Oskar Oras 6. 1500 metrillä Elma luisteli oman ennätyksensä saaden SM-kultaa. Miesten 1500m Eemil oli 6. ja Ilmo 8.

Naisissa pidemmillä matkoilla Elma sijoittui 3000 metrillä pronssille ja 5000 metrillä hopealle. Iiris luisteli kuudenneksi. Miehissä Eemil sijoittui 10000 metrillä 4.

Joukkueluisteluissa saatiin myös mitaleita. Naisten joukkue Milla Isokorpi, Iiris ja Elma saivat Team Sprint SM-kultaa sekä Team Pursuitissa sijoittuivat pronssille. Miesten Team Pursuit joukkue Ilmo, Eemil ja Christer Vuorisalo sijoittuivat pronssille sekä Team Sprint joukkue Erik Vuorisalo, Eemil, Ilmo sijoittuivat viidenneksi.

Kokonaisuudessaan viikonloppu oli hyvä. Samaan aikaan nuoremmat luistelivat Seasong Closing racessa ja tekivät hienosti uusia ennätyksiä.

Lue juttu Satakunnan Kansasta

Iiris, Elma ja Milla saivat Team Sprint SM-kultaa
Team Pursuit joukkue Christer, Ilmo ja Eemil sijoittuivat pronssille

Luistelukausi 2022-2023 päättymässä

Aurinko tekee parhaansa sulattaakseen Porin tekojääradan, joten luistelukausi on lopuillaan. Seuran mestaruuskisat käytiin 28.2.2023 ja samalla pidettiin perusluistelukoulun harjoituskilpailu. Kummankin kilpailun tulokset löytyvät Kilpailut / Tulokset osiosta.