Vuosi 2013

PoPyn pikaluistelijat vauhdissa kotikisoissaan


Porin Pyrinnön luistelujaosto järjesti 14.12. Kansalliset kilpailut sekä Mastereiden Sprintti-SM -kisat. Kilpailijoita oli mukana seitsemisenkymmentä ympäri Suomea. Etenkin Master-luistelijioiden kärkikaarti oli hyvin edustettuna.

Pyrinnön omat luistelijat onnistuivat kotikisoissaan mallikkaasti: sekä mitaleita että omia ennätyksiä satoi paljon. E-tytöissä kultaa nappasi Laura Kivioja, joka samalla sivusi nimissään olevaa 500 metrin piirinennätystä. Kultaa luisteli myös hiljattain G-tytöissä aloittanut Nea Hakamäki, joka paransi omia ennätyksiään molemmilla matkoillaan. Molempien matkojen ennätyksiään parantelivat myös Elma Setälä, joka sijoittui E-tytöissä kuudenneksi, Eemil-Oskar Oras, joka otti pronssia C-pojissa, sekä hopealle loistavalla luistelulla D-pojissa kiilannut Jeremy Rouvali. Hopealle ylsivät myös F-pojissa luisteleva Taavi Tervevevuori sekä C-tytöissä luisteleva Tilda-Sofiia Oras, joka samalla laittoi uusiksi 1000 metrin ennätyksensä.

Nuorisoviesteissä PoPyn joukkueet pitivät myös hyvää vauhtia yllä. Pojat luistelivat hopeaa joukkueella Eemil-Oskar Oras, Taavi Tervevuori ja Jeremy Rouvali. Tytöt ottivat pronssia joukkueella Laura Kivioja, Tilda-Sofiia Oras ja Elmä Setälä. Lisäksi Nea Hakamäki luisteli sekajoukkueessa.

Naisten yleisessä sarjassa Anu Humisto luisteli kultaa, ja Kimmo Kivioja otti Mastereiden Sprintti-suomenmestaruuden 40-vuotiaiden sarjassa.

TULOKSET

 

 

Suurkiitokset kaikille kisatalkoisiin osallistuneille onnistuneista järjestelyistä!

 

 

Pyrinnön nuorten joukkue palkintoineen.
Jeremy 500 metrillä.
Nea satasella.
Yleisluistelun Suomen mestaruuskisat Seinäjoella

 

Kimmo Kivioja edusti Pyrintöä yleisluistelijoiden Suomen mestaruuskisojen yhteispistekisassa Seinäjoella. Hän osallistui samalla myös matkakohtaisiin kilpailuihin.

5000 metrin matkakohtaisessa SM-kisassa Kimmo oli miltei neljä kilometriä mitalivauhdissa, mutta vauhti hiipui hieman lopussa, ja hän sijoittui lopulta neljänneksi.

Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Kimmo oli hienosti neljännellä sijalla myös yhteispistekisassa.

Toisena kisapäivänä Kimmo jatkoi 1500 metrillä hyvää tahtia sijoittumalla jälleen neljänneksi. Viimeisellä matkalla, 10 000 metrillä, hän kuitenkin joutui keskeyttämään.

 

Joukkueluistelussa PoPyn joukkueessa luistelivat Kimmon lisäksi Kaj Humisto ja Eemil-Oskar Oras, ja he sijoittuivat kisassa viidenneksi. Hieno suoritus etenkin Eemililtä, joka oli kisan nuorimpia osanottajia. Eemil luisteli lisäksi kilpailun ulkopuolella 1500 metriä ja paransi omaa ennätystään selvästi.

 

 

PoPyn joukkueluisteluedustajat rennoissa tunnelmissa--
--ja tositoimissa.
Pyrinnön pikaluistelijat Pingu Racessa Seinäjoella

 

PoPyn molemmat pojat siirsivät pikamatkojen ennätyksensä uusille kymmenluvuille: Eemil-Oskar Oras alitti 500 metrillä ensimmäistä kertaa 50 sekunnin rajan ja Taavi Tervevuori 300:lla 40 sekuntia ollen tuolla matkalla myös F-poikien nopein. Eemil sijoittui C-pojissa yhteispisteissä kolmanneksi ja Taavi F-pojissa toiseksi. Laura Kivioja oli E-tytöissä nopein 300 metrillä, mutta kaaduttuaan 500:lla hän sijoittui sarjansa kolmanneksi. Kimmo Kivioja hallitsi tapansa mukaan master-sarjojen 1500 metriä. Kimmo sijoittui yhteispisteissä M40-sarjan kakkoseksi ja Petri Tervevuori neljänneksi.

Tulokset

 

 

Pyrinnön pikaluistelijat Pingussa.
Taavi kiihdyttää kohti 300 metrin voittoa.
Laura kaartaa 300 metrin voittoon.
Pyrintöläiset ennätystalkoissa Season Opening Racessa Seinäjoella


Porin Pyrinnön joukkue starttasi uuden kilpailukauden ennätyksiä tehden. Mastereissa 40-vuotiaiden sarjaan siirtynyt Annakaisa Kivioja aloitti kauden tekemällä Suomen ennätyksen heti ensimmäisessä startissaan 500 metrillä. Ennätystehtailu jatkui, kun Annakaisa paranteli heti perään myös 1500 metrin Suomen ennätystä. Myös Laura Kivioja luisteli historiaa, sillä hän paranteli Satakunnan piirin T11-sarjan ennätyksiä, 300 metrillä ajalla 33,95 ja 500:lla ajalla 56,50. Laura myös voitti E-tyttöjen yhteispistekisan - hän oli sarjansa nopein kaikissa starteissa.

Omia ennätyksiään parantelivat kaikki muutkin PoPyn junioriedustajat eli Tilda-Sofiia Oras, Eemil-Oskar Oras ja Taavi Tervevuori, jotka laittoivat omat ennätyksensä uusiksi kaikilla luistelemillaan matkoilla. Taavi sijoittui F-pojissa kolmanneksi ja Eemil-Oskar C-pojissa neljänneksi. Tilda-Sofiia Oras (C-tytöt), Annakaisa Kivioja ja Petri Tervevuori (M40) luistelivat vain osan matkoista.

Kimmo Kivioja voitti 40-vuotiaitten miesten sarjan. Kimmo oli sekä 1500 metrillä että 3000 metrillä kaikkien Master-sarjojen nopein - tonnilla hän sijoittui toiseksi ja 500:lla kolmanneksi. 

Tulokset

Pyrinnön pikaluistelujoukkue Seinäjoella.
Tilda-Sofiian loistava startti pitkän tauon jälkeen.
Eemil-Oskar ennätysvauhdissa 500 metrillä.
Annakaisa starttaamassa Suomen ennätykseen päätyneelle viisisataselle.
Kilpailuihin ilmoittautuminen kaudella 2013 / 2014


Porin Pyrinnön luistelijat ilmoittautuvat Jorma Humistolle hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisen päättymistä. Jorma ilmoittaa kerralla koko PoPy:n joukkueen kilpailun järjestäjälle.

 

 

 

Seinäjoen jääleiri 9.-10.2013


Porin Pyrinnön luistelijat osallistuivat Seinäjoen Urheilijoiden järjestämään jääleiriin joukkueella Antti, Laura, Annakaisa ja Kimmo Kivioja sekä Eemil-Oskar, Tilda-Sofiia, Annukka ja Osmo Oras sekä Elma ja Timo Setälä sekä Taavi ja Petri Tervevuori.

 

 

 

Inzell-leiri 29.9. - 4.10.2013

Matkassa oli mukana Tilda-Sofia ja Eemil-Oskar Oras sekä Laura,Kaisu ja Kimmo Kivioja.
Matka onnistui todella hyvin. Jää huippukunnossa,välineet ja luistelijat pysyivät kunnossa ja ehjinä.

Leirillä paneuduttiin tekniikan hiomiseen, luistelukulmaan ja välillä kovavauhtiseen luistelurytmiin.
Loppuviikosta suoritettu testikisat sujuivat kaikilta tosi mallikkaasti.

 

 

Luisteluleiri Porin Yyterissä 23.-25.8.2013

Tervetuloa pikaluistelun kesäleirille Porin Yyteriin, Levon leirikeskukseen. Leirille ovat tervetulleita kaikki luistelun kesäharjoittelusta kiinnostuneet, niin vasta-alkajat kuin jo pitempään harjoitelleet.

Majoitus kapasiteettia leirikeskuksessa on 56 hlölle.

Toivomme luistelijoiden ohella myös seuravalmentajia ja ohjaajia mukaan leirille. Luisteluliitto maksaa seuravalmentajien ja ohjaajien leirimaksut.

Ilmoittautumiset Annakaisa Kiviojalle pe 16.8.2013 mennessä.

Leirikutsu.     Kartta leiripaikalle.    Muista tutustua Nuorisovaliokunnan leirisääntöihin.

TERVETULOA LEIRILLE!

 

LEIRI ON PERUUTETTU vähäisen ilmoittautumisen vuoksi.

 

Tunnelmia Hamarin reissulta 27.7.-4.8.2013

PoPyn juniorit Mika Poutalan kanssa.
Lämmittelykierroksella.
Eemilin kaarretyyliä.
Taavin tyylinäyte.
PoPyn leiriläiset Vikingskipetin jäällä.
Alkuviikon luistelutyyliä.
Tytöt vauhdissa.
Juniorit norjalaisten treeneissä.
Verryttelykierroksella.
Suvi-illan Sporttitapahtuma 17.6.2013


Porin Pyrintö ja TUL:n Satakunnan piiri järjestävät yhteistyössä kaikille avoimen Sporttitapahtuman ma 17.6.2013 klo 17-19.00 Kirjuriluodon Areenalla.

Ohjelmassa mm.:
- Rullaluistelua
- Vauhti-rullasuksien esittelyä ja kokeilua
- Ohjattu Summerdance jumppa
- Arvontaa ym.
- Mahdollisuus tutustua Porin Pyrinnön toimintaan ja lajivalikoimaan.

Tulosta esite.

Tervetuloa!

 

 

Luistelukauden päätöstilaisuus 7.5.2013


Kuluneen luistelukauden päätöstilaisuus järjestetään 7.5. klo 17.30 alkaen Ulvilan Kaskelotin yläkerrassa. Ohjelmassa ovat mm. piirikilpailujen palkintojen jako, PoPy:n mestaruuskilpailujen palkintojen jako sekä luistelukauden 2012/2013 muut muistamiset ja palkitsemiset.

Virallisen ohjelman päätyttyä yhdessäolo jatkuu uimahallissa omakustanteisesti.

Ilmoittautumiset mahdollisimman pian Annakaisa Kiviojalle: ak.kivioja@gmail.com tai 0445410428.

Tervetuloa!

 

 

Urheilukerho aloittaa   15.3.2013


Porin Pyrinnön kokoperheen URHEILUKERHO aloittaa toiminnan Kaarisillan koululla perjantaina 15.3.2011 klo 18.00 alkaen.
Urheilukerhoa pidetään ainakin kevään sisäkausi 15.3. - 10.5. totutun tiistaipäivän tilalla perjantaisin klo 18.00 - 19.30. Tiedossa monipuolista liikuntaa eri ohjaajien  johdolla; lämmittelyt, venyttelyt, koordinaatiot, liikkuvuudet, hypyt, kuntopiiri ja sähly sekä "jalitsu" että muita pelejä.

 
 

Nuoriso-cup päätökseen 


Porin Pyrinnön nuorista Laura Kivioja menestyi parhaiten koko kauden jatkuneessa Nuoriso-cupissa. Laura sijoittui tytöissä toiseksi ja Iida Rosling yhdenneksitoista. Poikien Nuoriso-cupissa Niilo Tervevuori oli yhdeksäs, Eemil-Oskar Oras kymmenes ja Taavi Tervevuori sijalla 24.

 

Luistelujaoston kevätvuosi kokous   13.3.2013


 Porin Pyrinnön luistelujaoston kevätvuosi kokous pidetään keskiviikkona 13.3.2013 klo 18.00 Osoitteessa SAV Oy Hevoshaankatu 3, 28600 Pori.

Tervetuloa kaikki luistelujaoston jäsenet.


 

Season Closing Race, Mastereiden yhteispiste SM   Seinäjoki 9. - 10.3.2013


Seinäjoen Urheilijat järjestää kauden päätteeksi matkakohtaiset ennätyskokeet 9. - 10.3.2013 Seinäjoen jääurheilukeskuksessa lauantaina klo 16 alkaen ja sunnuntaina klo 10 alkaen. Ennätyskokeiden yhteydessä luistellaan lauantaina Mastereiden yhteispiste SM ja Nuoriso ja Juniori Cupin finaalikilpailu.
 
Kilpailukutsu.

Ilmoittautumiset Mika Ruoraselle viimeistään maanantaina 4.3.
Ilmoita päivä, luisteltava matka ja rata.

 

Laura Kivioja piirinennätysvauhdissa

Laura Kivioja onnistui erinomaisesti myös kauden viimeisessä kilpailussa. Hän paranteli piirinennätystä sekä 100 että 500 metrillä. Laura myös voitti 10-vuotiaiden tyttöjen sarjan.

Iida Rosling paransi ennätystään 1000 metrillä.

Taavi Tervevuori sijoittui 8-vuotiaitten poikien sarjassa kolmanneksi. Taavi paranteli  1000 metrin ennätystään.

Eemil-Oskar Oras paranteli ennätyksiään 1000 ja 100 metrillä.

Anni Mattila oli naisten nopein 3000 metrillä.

Kimmo Kivioja sai SM-hopeaa 40-vuotiaitten miesten sarjassa. 3000 metrillä hän luisteli kisojen parhaan ajan. 100o metrillä Kimmo oli kisojen kolmanneksi nopein. Näillä molemmilla matkoilla Kimmo luisteli kauden parhaansa.

 

 

 

PoPyn joukkue Season Closing Racessa.
Laura starttamassa piirinennätysluisteluun.
Porin Pyrinnön pikaluistelun mestaruuskilpailut 7.3.2013


Kilpailut luisteltiin sopivassa -6,0 asteen pakkasessa, lähes tyynessä kelissä. Moni luistelija oli estynyt osallistumasta kisoihin flunssa tai muun syyn takia. Onneksi radalla nähtiin kuitenkin iso joukko innokkaita perusluistelukoululaisia.

Tulokset löytyvät tämän linkin takaa.  Tulokset

 

 

Perusluistelukoulu päätökseen 5.3.2013


Annukka ja Tiida-Sofia Oraksen vetämä perusluistelukoulu päättyi tältä vuodelta. Koulussa kävi yhteensä 21. innokasta luistelijaa. Viimeisellä kerralla halukkaat luistelijat saivat kellottaa aikoja 111 m radalla.

24,43 Leo Mali
24.54 Aaro Kujansuu
27.62 Nea Hakamäki
27.74 Juuso Vuoli
30.22 Helka Laine
30.54 Nelli Lehtonen
31.00 Veeti Perttula
36.49 Matilda Laine
37.07 Malla Huunanmaa

 

 

Ole Larsenin muistokilpailut ja mastereiden sprintti-SM 2.3.2013


Helsingin Työväen Luistelijat Ry järjestää 2.3.2013 Helsingissä, Oulunkylän jäästadionilla SM-kilpailut. Luisteltavat matkat ja sarjat löytyy kilpailukutsu linkin takaa Suomen Luisteluliiton sivuilta.

Kilpailukutsu

Porin Pyrinnön luistelijat ilmoittautuvat Mika Ruoraselle viimeistään Sunnuntaina 24.2.

Tulokset

 

 

 

Kimmo Kivioja maailmanmestaruuskisoissa 23.-24.2.2013

Kimmo Kivioja edustaa Porin Pyrintöä master-luistelijoiden maailmanmestaruuskilpailuissa Saksan Inzellissä. Kimmo oli ensimmäisen kisapäivän jälkeen kahdeksantena 40-vuotiaiden miesten sarjassa. Avausmatkan (500 m.) suoritukseensa Kimmo ei ollut tyytyväinen, mutta toinen matka 3000 m. sujui mallikkaasti aikaan 4.30,63.

Kilpailujen toisen päivän Kimmo aloitti loistavasti luistelemalla 1500 metriä aikaan 2.08,68. Päivä myös jatkui suotuisasti Kimmon luistellessa 5000 metrillä ajan 8.00,78. Kokonaispistekisassa Kimmo oli 40-vuotiaiden sarjan seitsemäs.

Tulokset

 

Kimmo Inzellin hallissa.
Kimmo mastereiden M40-sarjan palkintojenjaossa.

 

Finland Ice Marathon 23.2.2013


Niilo Tervevuori osallistui 12,5 km:n matkalle Kuopiossa järjestetyllä Finland Ice Marathonilla. Hänen sijoituksensa oli 20. miesten yleisessä sarjassa - osallistujia oli 72. Petri Tervevuori oli 100 km:n matkalla yhdeksäs miesten yleisessä sarjassa.

Tulokset

 

 

Niilo starttaamassa Finland Ice Marathonille.
Luento- Henkinen valmennus  15.2.2013

 

Pia Humisto pitää luennon aiheesta 

HENKINEN VALMENNUS; KILPAILUJÄNNITYKSEN JA TUNTEIDEN HALLINTA. 

Perjantaina 15.2.2013 klo 17.00 Ulasoorintie 14 WinNovan tiloissa.

Aihehan on mitä ajankohtaisin tällä hetkellä.

TERVETULOA!

 

Ilmoitelkaa minulle montako henkilöä on tilaisuuteen tulossa, niin osaan monistella jaettavaa materiaalia sen mukaan ja varata lisäpenkkejä...

Jorma Humisto 040 820 5523 tai jorma.humisto@gmail.com

 

KIITOS Pialle mielenkiintoisesta luennosta!
Paikalla oli 26 kuulijaa.

 

Matkakohtaiset ja sprinttereiden SM-kilpailut, junioreiden matkakohtaiset SM-kilpailut 8-10.2.2013


Helsingin Luistinkiitäjät Ry ja Helsingin Työväen Luistelijat Ry järjestää 8-10.2.2013 Helsingissä, Oulunkylän tekojääradalla SM-kilpailut. Luisteltavat matkat ja sarjat löytyy kilpailukutsu linkin takaa Suomen Luisteluliiton sivuilta.

Kilpailukutsu

Porin Pyrinnön luistelijat ilmoittautuvat Mika Ruoraselle viimeistään maanantaina 4.2.

 

Viestihopeaa ja Annille pronssia

Porin Pyrintö  otti SM-hopeaa pikaluistelun naisten viestissä joukkueella Anni Mattila, Pia Humisto ja Anu Humisto.

Naisten 500 metrin matkakohtaisessa kilpailussa Anni Mattila sijoittui neljänneksi ja Anu Humisto kuudenneksi sekä 1000 metrillä Anni viidenneksi ja Anu kuudenneksi.  Sprinttereiden yhteispistekisassa Annin sijoitus oli seitsemäs ja Anun yhdeksäs. Äärimmäisen tiukassa 1500 metrin matkakohtaisessa kilpailussa Anni nappasi pronssia. Anu oli 1500:lla viides.

Miesten sarjassa Kaj Humisto oli kymmenes sekä 500 että 1500 metrin kilpailussa ja 1000 metrin kilpailussa setsemäs. Sprinttereiden yhteispistekisassa Kajn sijoitus oli seitsemäs.

Tulokset

 

Yleisluistelijoiden SM-kilpailut, A-poikien yhteispiste-SM 2-3.2.2013


Seinäjoen Urheilijat järjestää 2-3.2.2013 Seinäjoen jääurheilukeskuksessa SM-kilpailut. Luisteltavat matkat ja sarjat löytyy kilpailukutsu linkin takaa Suomen Luisteluliiton sivuilta.

Kilpailukutsu

Porin Pyrinnön luistelijat ilmoittautuvat Mika Ruoraselle viimeistään tiistaina 29.1. klo 18:00 mennessä.

 

Anni ja Kimmo SM-kisoissa

Anni Mattila aloitti kisansa vauhdikkaasti kauden nopeimmalla 500 metrin avauksellaan.  Anni otti hopeaa sekä naisten yhteispistekilpailussa että molemmissa matkakohtaisissa kilpailuissa 3000 ja 5000 metrillä.

Kimmo Kivioja sijoittui kuudenneksi sekä miesten yhteispistekilpailussa että 5000 metrin matkakohtaisessa kilpailussa. Kymppitonnin matkakohtaisessa kilpailussa Kimmon ensimmäiset kolme kilometriä sujuivat erinomaisella tahdilla, mutta kisan loppua kohti hän joutui hieman tasaamaan vauhtiaan, ja lopputuloksena oli kahdeksas sija.

Tulokset

 

 

Anni ja Kimmo yleisluistelijoiden SM-kisoissa
Hopeamitalisti Anni.

 

Annin mietteitä luistelukauden keskellä

Anni Mattila edustaa Porin Pyrinnön luistelujaostoa Suomen B-maajoukkueessa. Edustustehtävä on merkinnyt paljon matkustamista Keski-Euroopan luisteluhalleihin sekä leireille että kilpailemaan. Hienoimpia tuliaisia maailmalta ovat olleet uudet henkilökohtaiset ennätykset: 500 metriä aikaan 43,22 Saksan Inzellissä ja 1500 metriä aikaan 2.18,51 Italian Collalbossa joulukuussa.                                                                                                

Anni kertoo, että hänen motivaationsa uuden kauden alkaessa oli korkealla edellisen, nousujohteisen kauden jälkeen. Kesällä treeni oli kovempaa ja treenitunteja kertyi paljon enemmän kuin edellisinä kesinä. Välillä Anni joutui tosin pudottamaan tehoja polvien ajoittaisten oireilujen takia. Kesäkausi sujui kuitenkin kokonaisuudessaan niin hyvin, että kaudelle 12/13 Anni on lähtenyt myönteisin odotuksin.
 

Ulkomailla järjestetyt maajoukkueleirit ovat olleet Annille hyvin antoisia. B-maajoukkueessa on hänen lisäkseen kaksi muuta naista, joiden kanssa treenaaminen on sujunut erinomaisesti. ”Olemme kaikki aika samantasoisia kilpasiskoja ja siksi treenaaminen yhdessä on sujunut luontevasti ja treenaaminen on ollut mieluisaa. Pystymme myös tsemppaamaan toinen toisiamme. Ulkomaan leireillä pääsee B-maajoukkueen mukana treenaamaan kovaa mainioissa olosuhteissa”, kertoo Anni.

 

Ulkomaan harjoituksista antoisimpina Anni on kokenut alkutalven leirit Saksan Inzellissä, siksi että silloin pitkän kesäharjoittelun jälkeen pääsi vihdoin jäälle ja kokeilemaan uusia luistinkenkiään. ”On ollut hienoa, että on päässyt jäälle ennen kun Suomeen on saatu jäitä – saahan siinä aina hieman etumatkaa muihin suomalaisluistelijoihin, jotka pääsevät jäälle vasta kun Suomen sää sen sallii”, Anni pohtii B-maajoukkueeseen kuulumisen etuja.

 

Kauden tähän mennessä tärkeimpinä etappeina Anni pitää kaikkia ulkomaan kilpailuita, koska niistä lähdetään aina hakemaan hyviä aikoja ja uusia ennätyksiä. Kilpailujen suurta määrää Anni ei pidä pahana, vaan pikemminkin päinvastoin.

 

Tärkeimpiä uusia oppeja Anni kokee saaneensa nimenomaan tekniikkaansa liittyvistä puutteista, mikä saattaa hieman yllättää hänen luistelutekniikkaansa ihailleita kanssaluistelijoita. ”Tekniikassa on vielä hiomista, mutta tällä kaudella sekin asia on jo parantunut edelliskausiin verrattuna, ja sen eteen tullaan tekemään paljon töitä myös tulevina kesinä ja talvina”, suunnittelee Anni. Ensi kesänä Anni tulee myös lisäämään nopeusharjoituksia: Hän ei ole ollut täysin tyytyväinen räväkkyyteensä jäällä, ja kesällä on aika laittaa sekin asia kuntoon.

 

 Loppukauden päätavoitteinaan Anni pitää ehdottomasti yleisluistelijoiden sekä sprinttereiden SM-kilpailuja. Anni lähtee luottavaisin mielin hakemaan kisoista mitaleita ja tietenkin puolustamaan viime kauden sprintti-SM:n yhteispisteissä saavuttamaansa pronssia. ”Taistelu tulee olemaan kovaa ainakin sprintti-SM:eissä, koska mukana on lisäkseni vähintään neljä todella kovaa sprintteriä, ja armotta jotkut jäävät ilman mitaleja; sprinteissä on pakko onnistua joka matkalla, tai muuten peli on menetetty”, Anni toteaa. Hän on menossa kisoihin hyvällä asenteella ja lupaa painaa niissä henkeen ja vereen taistellakseen Poriin taas ainakin yhden SM-mitalin naisten sarjassa. Näissä tärkeissä koitoksissa Annilla on varmasti kaikkien Pyrinnön pikaluistelijoiden henkinen tuki takanaan.

 

 

 

 

Anni Collalbon maisemissa.
Collalbon rata.
Junioreiden SM-kilpailut, hopealuistinfinaali ja kansalliset kilpailut Valkeakoskella 26-27.1.2013


Valkeakosken Haka järjestää Valkeakoskella Kerhomajan kentällä kilpailut.  Kilpailu on B-nuorten ja A-tyttöjen yhteispisteiden SM-kisa ja hopealuistinsarjojen (C - E) hopealuistinfinaali. Sunnuntaina hopealuistinsarjoissa (C, D, E) luistellaan hopealuistinviestit. Yleisen sarjan kilpailu on matkakohtainen. Kilpailu on samalla Nuoriso  ja Juniori Cupin kuudes osakilpailu.

Porin Pyrinnön luistelijat ilmoittautuvat Mika Ruoraselle viimeistään maanantaina 21.1. klo 18:00 mennessä.

Kilpailukutsu

 

Porilaisten tilanne ensimmäisen päivän jälkeen

E-tytöissä Laura Kivioja nousi hienon 500 metrin luistelun johdosta kokonaiskisassa viidennelle tilalle ensimmäisen päivän jälkeen jäätyään 300 metrin jälkeen tilalle 12 ikävän kaatumisen takia.

D-pojissa Niilo Tervevuori luisteli oman ennätyksensä 500 metrillä sijoittuen neljänneksi. 1000 metrillä Niilo paranteli ennätystään kolmisen sekuntia sijoittuen jaetulle toiselle sijalle ja nostaen itsensä kokonaiskisassa kolmanneksi ensimmäisen päivän jälkeen.

C-pojissa Eemil-Oskar Oras luisteli 500 metrillä uuden ennätyksensä. Eemilin sijoitus oli viides sekä 500 metrillä että tonnilla, ja myös kokonaiskilpailussa hän on ensimmäisen päivän jälkeen viidentenä.

 

Pyrintöläisten lopputulokset Hopealuistinfinaalissa

Toisena kilpailupäivänä Laura Kivioja jatkoi nousujohteista luisteluaan. Hän paranteli ennätystään 300 metrillä sijoittuen matkalla toiseksi. Tällä nappisuorituksella Laura nosti itsensä lopulta pronssille E-tyttöjen Hopealuistinfinaalissa.

Niilo Tervevuori luisteli toisena kisapäivänä 500 metrillä seitsemänneksi ja 1000 metrillä kolmanneksi. Hopealuistinfinaalin yhteispisteissä Niilo sijoittui D-pojissa viidenneksi.

Eemil-Oskar Oras luisteli 500 metrillä neljänneksi ja 1500 metrillä viidenneksi. Tuloksena oli viides tila C-poikien sarjassa.

Hopealuistinfinaalin C-poikien sarjan viestiin Eemil ja Niilo saivat vahvistuksekseen Jeremy Rouvalin, ja joukkue sai viesti-pronssia. Laura osallistui viestikisaan kilpailun ulkopuolisella sekajoukkueella, jossa luistelivat hänen lisäkseen Anni Käsnänen (HTL) ja Inka Vahtola (OuTa).

Tulokset

 

Lauran lähtökiito.
Niilo vauhdissa tonnilla.
Eemil aloittaa viestin.
Viestinvaihto.
Jeremy lähdössä ankkuriosuudelle.
Laura pronssimitaleineen.
Poikien pronssijoukkue.
Clas Thunbergin muistokilpailu 19.1.2013


Helsingin Luistinkiitäjät Ry järjestää lauantaina 19.1.2013 klo 15.00 Helsingissä, Oulunkylän tekojääradalla kilpailut. Kilpailu on Juniori-, Nuoriso- ja Masterscupin osakilpailu. Yleisen sarjan kilpailu on matkakohtainen.

Kilpailukutsu

Porin Pyrinnön luistelijat ilmoittautuvat Mika Ruoraselle 040 - 517 6374 tai mika.ruoranen(at)sav.fi viimeistään tiistaina 15.1 klo 18.00 mennessä.

 

Porilaiset vauhdissa Helsingissä

Laura Kivioja voitti E-tyttöjen sarjan parannellen omia ennätyksiään sekä 300 että 500 metrillä. Iida Rosling otti hopeaa D-tytöissä. Eemil-Oskar Oras paranteli 500:n ja 1000 metrin kotimaan ennätyksiään ja sijoittui C-pojissa kolmanneksi. Niilo Tervevuori petrasi myös kotimaan ennätyksiään samoilla matkoilla ja tuli neljänneksi D-poikien sarjassa. Taavi tervevuori otti F-pojissa kultaa. Naisten matkakohtaisissa kilpailuissa Anu Humisto oli 500 metrillä neljäs ja tuhannella metrillä toinen. Kimmo Kivioja luisteli oman ennätyksensä 1500 metrillä ja nappasi Master's Cupin osakilpailussa pronssia.

Tulokset

 

 

 

Eemil kiihdyttää 500 metrille.
Iida 500 metrin loppusuoralla.
Niilo kaartaa 500 loppusuoralle.
Anun tyylinäyte.
Kimmo starttaa.
Laura kiitää kohti voittoa.
Taavi pikkuradalla.
PoPyn joukkue palkintojenjaon jälkitunnelmissa.

 

Vikingloppet Eskilstunassa 12.1.2013

 

 

 

 


Porin Pyrinnön pikaluistelijat osallistuivat Eskilstunassa järjestettyyn kansainväliseen nuorten pikaluistelukilpailuun kolmehenkisellä joukkueella.

E-tytöissä Laura Kivioja aloitti kisat luistelemalla uuden ennätyksensä 300 metrillä. Hän sijoittui molemmilla ensimmäisen päivän matkoilla - 300:lla ja 500:lla - neljänneksi. Toisena kisapäivänä sijoitus vaihtui 300:lla viidenneksi ja 500:lla harmillisen kaatumisen vuoksi seitsemänneksi. Yhteispisteissä Laura oli viides.

D-pojissa Niilo Tervevuori luisteli oman ennätyksensä kaikilla matkoilla. Sijoitukset olivat 300:lla seitsemäs, ensimmäisellä 500:lla kymmenes ja toisella 500:lla sekä tonnilla  kahdeksas. Yhteispisteissä Niilo sijoittui yhdeksänneksi.

C-pojissa Eemil-Oskar Oras sai pronssia 1000 metrillä molempina päivinä. 500 metrillä Eemil sijoittui ensimmäisenä päivänä neljänneksi ja toisena päivänä viidenneksi. Yhteispistekilpailussa Eemil nappasi hopeaa.

Tulokset

 

 

 

 

Laura starttaa.
Niilo valmistautuu lähtöön.
Osmo kannustaa.
Kolmen mitalin Eemil palkittavana.
Suomen joukkue.
Oulun Kansalliset kilpailut 12.1.2013

Oulun Tarmo järjestää 12.1.2013 klo 15.00 alkaen kansalliset pikaluistelukilpailut Niittyaron kentällä. Kilpailu on Nuoriso Cupin ja Juniori Cupin neljäs sekä Master Cup:n viides osakilpailu.

Kilpailukutsu.

Porin Pyrinnön luistelijoiden ilmoittautumiset Mika Ruoraselle ma 7.1.2013 mennessä.

Tulokset ja kuvia.

 

 

Torstaikilpailut 10.1.2013 PERUUTETTU


Torstaiksi 10.1.2013 suunniteltu torstaikilpailu on peruutettu.