Porin Pyrinnön pelaajille menestystä kotikisoissa

17.10.2022

PoPy järjesti kansalliset sulkapallokilpailut, joihin osallistui yli 150 pelaajaa 24:sta eri seurasta. Pyrintöä kisassa edusti 32 pelaajaa, joista 17 oli juniori-ikäistä. Aikuisten luokkia pelattiin tasoilla A, B ja C. Juniorien ikäluokkia oli alle 9 vuotiaista alle 17 sarjaan asti. Yhteensä viikonlopun aikana pelattiin reilusti yli 250 ottelua.

Poriin jäi mitaleja kaikista taso- ja ikäluokista. A -luokassa kultaa tuli kahdesta pelimuodosta. Naisten nelinpelissä Silja Uusi-Salava sijoittui ensimmäiseksi Euran Veiviä edustavan Raisa Kaupin kanssa. Myös sekanelinpelin voitto tuli Satakuntaan, kun Kauppi jatkoi voittokulkuaan PoPyn Kristian Holmin parina. Miesten nelinpelistä Antti Kiviojalle hopeaa parinaan Anton Blomqvist (ParBa).

Uusi-Salava voitti kultaa myös B -luokassa. Naisten kaksinpelissä nähtiin porilaisten välinen loppuottelu, jossa Uusi-Salava oli Elise Santasta parempi pistein 21-10, 21-9. Kolmas luokkavoitto Uusi-Salavalle tuli sekanelinpelistä Kiviojan parina. Kaksoisvoiton luokassa varmistivat Teemu Peippo ja Helmi Heinänen. Naisten nelinpelissä parille Heinänen/Santanen hopeaa.

Miesten kaksinpelissä turnauksen voitti Arttu Vainio C -luokassa. Vainio oli sijoitettu luokassa ensimmäiseksi, eikä antanut sattumalle sijaa. Kaikki ottelut päättyivät Vainion voittoon vakuuttavasti suoraan kahdessa erässä. Chonticha Kiatkhunthod voitti naisten nelinpelin Raija Tuomelan (JuPy) parina. Naisten kaksinpelistä Kiatkhunthod otti hopeaa. Hopeaa myös Mari Nurmilolle naisten nelinpelistä parinaan Outi Rantanen (MaSu).

Juniorien valmennusryhmään yleisten luokkien mitalisteista kuuluu suurin osa. Vain Holm, Peippo ja Nurmilo ovat ohittaneet juniori-iän. Laji on nuorison suosiossa ympäri maan, sillä juniorien sarjoihin tuli yli 80 ilmoittautumista. Neljätoista eri seuraa oli edustettuna.

Alle 17 -luokassa poikien kaksinpelin voitti Tuukka Jänttilä. Alle 15 tyttöjen nelinpelissä voiton nappasi pari Siina Kivistö / Minttu Ruotsalainen, hopeaa Ilona Viitaselle ParBan Veera Lindellin parina. Kaksinpelissä Ruotsalainen voitti alkulohkonsa, mutta finaalissa Peppi Turvanen (Clear) oli parempi erin 2-0.

Tyttöjen kaksinpelin alle 13 -luokan voitti Ilona Viitanen ilman ainuttakaan erätappiota. Saman ikäluokan sekanelinpelistä Viitaselle ja Peetu Kivistölle hopeaa. Kultaa Kivistö voitti Jere Puhakan kanssa poikien nelinpelin alle 11 -luokassa. Alle 9-vuotiaiden tyttöjen luokassa Amanda Saarinen sijoittui toiseksi.