Sulkapallon World Tour Super 500 -kisa Suomeen

25.6.2022

Sulkapallon World Tour Super 500 -kisa Suomeen

Julkaistu: 22.6.2022

Sulkapalloliitto on järjestänyt määrätietoisesti huippukisoja viime vuosina ja työ palkittiin viime viikonloppuna, kun Suomi valittiin ensimmäistä kertaa osaksi kansainvälisen sulkapalloliiton BWF:n maailmankiertuetta.

 

Suomalaisessa sulkapallossa on syytä juhlaan. BWF julkaisi viikonloppuna tulevan maailmankiertueen kisapaikat ja Suomi on mukana ensimmäistä kertaa. Suomessa tullaan pelaamaan vuosina 2023-2026 BWF World Tour Super 500 -kilpailu, joka on ainoa laatuaan Euroopassa.

-Sulkapallo on yksi nopeimmin kasvavista lajeista maailmassa ja pelaaja- ja fanimäärät ovat kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla. Uudet maailmankiertueen kilpailut antavat meille mahdollisuuden kasvattaa lajia entisestään ympäri maailmaa. Saimme erittäin korkeatasoisia hakemuksia, ja se tarkoittaa vielä isompaa ja parempaa kiertuetta seuraavien neljän vuoden aikana. Tämän kokonaisuuden avulla voimme sitoutua korkeampiin palkintorahoihin,

parempaan näkyvyyteen televisiossa ja verkossa sekä näyttävään toteutukseen. Tällä tavalla rakennamme maailmanluokan urheilutuotetta, BWF:n toimitusjohtaja Thomas Lund kommentoi.

World Tourin osakilpailuilla on vaikuttava televisionäkyvyys. Suomessa järjestettävän Super 500 -kisan tavoittavuus on yli 500 miljoonaa kotitaloutta. Suomi järjesti viime syksynä Vantaalla sekajoukkueiden MM-kisat ja lehtitietojen mukaan kyseessä oli kaikkien aikojen katsotuin Suomesta lähetetty tv-signaali, kun finaalilähetys tavoitti noin 640 miljoonaa kotitaloutta. Suomen Super 500 -kisaan odotetaan top 10 -pelaajia ja -pareja kaikissa viidessä pelimuodossa. Kiinnostusta lisännee kisassa jaettava yli 400 000 euron palkintosumma, joka sekin on suomalaisessa urheilussa ennätysluokassa.

BWF rakentaa parhaillaan kisaisäntien kanssa kilpailukalenteria, eikä Suomenkaan kisan vuosittainen ajankohta ole vielä varmistunut. Maailmankiertueella on kuitenkin kaksi nk. Euroopan legiä, toinen keväällä ja toinen syksyllä. Varmaa kuitenkin on, että ainakin seuraavan neljän vuoden ajan Vantaan Energia Areenalla nähdään huippusulkapalloa ja isoja tähtiä vuosittain.